MSR Access 1 Tent Orange MSR Access 1 Tent Orange MSR Access 1 Tent Orange MSR Access 1 Tent Orange MSR Access 1 Tent Orange MSR Access 1 Tent Orange

MSR Access 1 Tent

Orange

Varenr: 125863
11 499,-
9 199,-
-+
Antall i kart: 10
Antall enheter i kjøpsforpakning
1 På lager

Access telt for korte og raske vinterturer
I en tid der man har blitt værmeldingsslave på grunn av Yr.no åpner det seg muligheter for å dra på tur med stadig lettere utstyr. Skal du på tur der du vet hvordan været blir før turen starter kan du med større trygghet velge lettere utstyr. Se for deg Jostedalsbreen på langs i april eller mai på gode værmeldinger. Det er ingen vits å dra med seg Everest-teltet på 4kg. Access modellen har det du trenger av vindstabilitet og styrke i duken for å motstå et temmelig rufsete skifte i værmeldingen. Om været drar seg til får du heller gå ut å bygge en skikkelig levegg.

Typiske bruksområder for Access teltet er turer på noen dager der du uansett ikke har med deg for mye greier. På ukesturer vinterstid ønsker du sikkert et telt med større fortelt for komforten skyld. Access er derimot perfekt for alle turer i tregrensa og på fjellet uten kulingmelding. Er du en SKIMO-entusiast og skal du gå Lyngen på langs i blitz-stil, er Access et perfekt valg. Teltet har lav vekt og lite pakkvolum noe som gjør at ryggsekken blir vestlig mindre og lettere.

Access har inngang på hver sin langside. Dette gjør at du har egen inn/utgang som gjør at du unngår å krype over turfølget natterstid på vei ut for å tisse under stjernene. Åpning på begge sider er også praktisk for lagring av støveler, sekker og lignende. På solskinnsdager får man også muligheten for full åpning og gjennomlufting. Man kan også velge å bruke det ene ytterteltet til inn/utgang og det andre til matlaging. Teltåpningene er også plassert på teltets høyeste punkt, noe som gjør at du slipper å åle deg gjennom inngangen.

Teltet har ikke stormmatter noe som fører til god ventilasjon og mindre kondens i teltet. Om det er vind og veldig kaldt kan man legge snø rundt kantene for økt isolasjon. Innerteltet har stor åpning og mange nettinglommer for oppbevaring av krimskrams. Løkkene i taket er for å feste tørkeanordninger eller lanterne.

Geometrien på teltet sørger for at snøen ikke legger seg på taket, men sklir av. Den selvstående geometrien sørger for et stramt telt som ikke blafrer og bråker i vinden. Det er duket for en god natt søvn.

En av fordelene med selvstående telt er at oppsettet er enkelt: Legg innerteltet ut på bakken og fest hjørnene med snøplugger eller ski. Sett deretter i stengene i maljene på kortsidene av teltet. Klipp på hempene på innerteltet og legg ytterduken på.
Teltet leveres med Easton Syclone karbonstenger som er ekstremt lette og sterke, samtidig som de er fleksible. Easton (produsenten) har utviklet Syclone stengene sammen med MSR gjennom en 4-årsperiode. Her er det mange ingeniører som har kost seg med å lage det råeste innen menneskelig ingeniørkunst (sjekk videoen under for mer infomasjon).

Vekt:

1 person: 1,37 kg (Innertelt 84Bx213Lx104H cm)
2 personer: 1,64 kg (Innertelt 127Bx213Lx107H cm)
3 personer: 1,99 kg (Innertelt 178Bx213Lx119H cm)
Lett og kompakt vintertelt
Praktiske inngangspartier
Stenger i 4 Easton® Syclone™
Kan brukes uten yttertelt i godvær
Kan brukes uten innertelt ved bruk at Footprint
Ytterteltet kan brettes vekk for direkte tilgang til innerteltet
Innertelt i 20D ripstop nylon & DWR
Yttertelt i 20D ripstop nylon 1200mm Durashield™ polyurethan & silikon
Gulv i 30D ripstop nylon 3000mm Durashield™ polyurethane & DWR

Produktinformasjon

Størrelse 1 Person