MSR XGK EX (Extreme) Stove

MSR XGK EX (Extreme) Stove

Varenr: 125547
3 549,-
-+
3 På lager

MSR XGK EX - ekspedisjonsbrenneren
MSR XGK EX er førstevalget for ekspedisjonsbruk. Den har krysset poler, polare tundraer og nådd de høyeste fjelltoppene. Dette er den mest driftssikre brenneren til MSR, og er et krafthus av en brenner. Den høres ut som en jetmotor og er lagd for å takle alt du utsetter den for. XGK har vært Børge Ousland sin trofaste turvenn siden den kom på markedet for 30 år siden.

XGK EX brenneren tar renset bensin, parafin, flybensin, diesel og flybensin. Det følger med ulike dyser til de ulike drivstoffene. Les bruksanvisningen om du ikke vet hvilken dyse som fungerer for de ulike drivstoffene. Brenneren er sveiset sammen for å kunne tåle slag og harde fall. Den er kjørt over av en truck av MSR i testing av brennerens robusthet.

XGK har også vært standardbrenneren for det norske forsvaret siden 2017.

Brenneren har ShakerJet teknologi som betyr at det er en liten nål i dysen. Når du rister på brenneren vil dysen gå opp og ned og dermed bli renset av nålen. Dette gjør at brenneren selvrenses under turen, noe som er første ledd i å rengjøre brenneren din.

XGK EX har solide uttrekkbare kjelestøtter og passer perfekt for kjeler på 1,5L. På grunn av den høye effekten koker brenneren 1 liter vann på 2,8 minutter (med parafin).

Det følger med MSR Standard Fuel Pump, men skal du bruke brenneren i minusgrader anbefaler vi å skaffe seg MSR Arctic Fuel Pump.

Brenneren leveres med drivstoff pumpe, vindskjerm, varmereflektor, reservedeler, bruksanvisning og en oppbevaringspose. Drivstoff flaske kjøpes separat.

Brenner ulike drivstoff typer – renset bensin, parafin, flybensin (GX) og diesel og flybensin (DK)
Enkelt å bytte dyse
Pakker kompakt
Driftsikker
Høy effekt
Enkel å rengjøre, reparere og vedlikeholde
XGK EK Service Kit – alt du trenger for å vedlikeholde og reparere brenneren (kjøpes separat)
Vekt 489 g